In anul 1937 la Brasov se inaugura noul sediu al ONT. Va prezentam imagini in premiera

In anul 1937, la Brasov se inaugura noul sediu regional al Oficiului National de Turism. Biroul avea rolul de a promova regiunea, a organiza si supraveghea evenimentele cu caracter turistic si in general de a supraveghea dezvoltarea infrastructurii turistice din zona. Biroul se afla la parterul primariei.


imagini din interior din ziua inaugurarii

Conform informatiilor publicate de ONT in anul 1938, din Bucuresti pana la Brasov se faceau 4 ore cu trenul si 3 ore cu masina.

Valea Morarului 1938

iarna 1936-1937, Muntii Fagarasului

1938. Poiana Brasov

iarna 1936-1937, Valea Sambetei


Tot in anul 1938 in municipiul Brasov la toate iesirile din oras , la o distanta de 50 de metri de bifurcatii s-au amplasat noi indicatoare rutiere si turistice. Pentru pietoni se monteaza harti pe traseele catre Tampa, Poiana si Postovar, se precizeaza ca pe acestea panouri au fost numerotate si serpentinele.

De asemenea Oficiul Local de Turism - organizat prin asocierea ONT, directiei de turism a primariei si a organizatiilor private, impune noul regulament privind constructiile rezidentiale in Poiana, Timis, Noua si alte statiuni limitrofe municipiului. Prin acest regulament se urmarea pastrarea caracterului statiunilor in ceea ce priveste stilul arhitectural, suprafata construita in raport cu cea totala, inaltimea gardului etc.

nou panou rutier montat la iesirea din Brasov

harta turistica pentru pietoni

Brasovul - vedere generala

Din oras se ajungea in Poiana pe o sosea in serpentine foarte bine intretinuta. De asemenea din Piata Unirii pana in centrul statiunii legatura era asigurata pe tot parcursul anului de autobuzele companiei de tranport public.

Mandria statiunii era partia "Sulinar". Aceasta, inaugurata in 1938, avea o lungime de 2400 metri cu o latime osciland intre 8 si 15 metri, o inclinare de 30% si o diferenta de nivel de 750 de metri.

Tot in 1938 au inceput lucrarile la soseaua de 9 kilometri intre Poiana Brasov si Partia de Ski "Familiara" de pe Cristianul mare. Soseaua avea o latime de 6 metri, cu o diferenta de nivel de 750 de metri.

Bucegi
  

In drum spre Omu

You Might Also Like

0 Comments