Sosirea in tara a yachtului regal "Taifun"

Administratia municipala bucuresteana a decis in anul 1937 sa faca un cadou deosebit MS Principele Mihai, mai exact discutam de un frumos yacht.

Yachtul motorizat a fost construit in santierele navale britanice  J. Samuel White, fiind botezat "Taifun".

Caracteristicile principale ale yachtului sunt: lungimea 16.5 metri, latimea 3.80 metri, pescaj 0.92 metri; are doua motoare Scripps de 200 h.p. ce dadeau o viteza de 20 de noduri. Motoarele erau amplasate intr-o sala izolata fonic.Yachtul are la prova o cabina pentru echipaj (6), o cabina de toaleta (7), cabina comandantului la babord (8) si bucataria la tribord (9), o cabina pentru pasager (10) si o tolaeta (11).

In centru este camera motoarelor (12) , iar deasupra se afla salonul (2) care se continua la prova cu postul de conducere (1).

In spatele salonului se afla apartamentul (13) si o toaleta (14). Deasupra apartamentului este barca de serviciu, iar la pupa doua tancuri de combustibil (15).Yachtul a fost imbarcat la Southampton pe cargoul S.M.R. Bucegi si transportat pana la Istanbul unde a fost lansat la apa. 

In data de 25 decembrie a plecat spre tara, avand la bord un echipaj roman condus de ofiterul Balota din cadrul Serviciului Maritim Roman.

Din cauza timpului nefavorabil, yachtul a fost nevoit sa faca opriri la Burgas, Varna si Balcic, ajungand la Constanta in data de 3 ianuarie 1938.


You Might Also Like

0 Comments