În 1938, în urma eforturilor și demersurilor făcute de către Regele Carol II, Nicolae Titulescu, Petre Comnen și Constantin Contzescu, România reia controlul asupra Dunării maritime.

Deși se tot rostogolește prin toate mediile teoria conform căreia România prin orașul Sulina și instituția Comisiei Europene a Dunării a găzduit prima structură a unei formațiuni de tip Uniune Europeană, în realitate atât Sulina cât și cursul Dunării maritime s-au aflat sub exclusiva administrare a Austriei care refuzase returnarea acestora către țara noastră conform înțelegerii inițiale. 

European Commission of the Danube - avea ca scop administrarea Dunării maritime și a gurilor de vărsare în Marea Neagră. Deși inițial a fost concepută ca o entitate cu o durată de viață de doar doi ani, aceasta a funcționat 82 de ani, majoritatea acestora controlând complet zona atât din punct de vedere al navigației cât și juridic și administrativ în detrimentul Regatului României. Pentru o lungă perioadă de timp ECD a fost singura entitate supranațională din lume care avea control total asupra comerțului și justiției într-un teritoriu ce aparținea unui stat recunoscut internațional. De atlfel la un moment dat în 1930 chiar se discuta ca ECD să devină parte a Ligii Națiunilor (precursorul ONU). 

România reușește abia în 1938, profitând și de ocuparea Austriei de către Germania, să reia controlul asupra navigației fluviale pe sectorul Dunării maritime, în urma eforturilor și demersurilor făcute de către Regele Carol II, Nicolae Titulescu, Petre Comnen și Constantin Contzescu.

În urma acțiunii acestora statulul C.E.D. primește 8 modificări după cum urmează:

  • Până acum toate infracțiunile și procesele de daună se judecau de Comisie, în urma actelor dresate tot de ea, iar amenzile se încasau în folosul ei. De acum actele se vor dresa de către autoritățile române și judecata se va face de către instanțele din țara noastră. Autoritatea exclusivă a Căpitanului de Port și Inspectoratului C.E.D. trec în subordinea statului român.
  • Navigația și poliția ei trec în subordinea statului român.
  • Statul român va aplica regulamentul de navigație, agenții C.E.D. rămânând fără acest drept.
  • Pilotajul care era deținut obligatoriu de către străini va fi în proporție de 60% realizat de români.
  • Lucrările tehnice vor fi executate de către statul român, în cadrul P.C.A. - ului după planurile inginerilor români care vor lucra în interesul statului nostru.
  • Taxele vor fi încasate de către P.C.A. și nu de către C.E.D. ca până atunci.
  • Serviciul sanitar trece la guvernul român.
  • Bunurile mobile și imobile, nave, drăgi, devin românești.


You Might Also Like

0 Comments