1933 - la Constanța se înființează Școala Apei și se propune ca restaurantul Cazinoului să devină acvariu

Școala apei a fost un proiect inițiat în anul 1933. Un număr de profesori și învățători dobrogeni s-au întrunit la Constanța pentru o serie de prelegeri despre mare, Dunăre, activitatea portuară și piscicolă. Scopul acestei școli era ca pe viitor să pregătească în domeniile pisciculturii si marinei elevii școlilor medii. Acestora li s-au alăturat membrii Ligii Navale Române. 

Amiralul Bălănescu a ținut conferințe despre Marea Neagră, Jean Bart despre Dunăre, profesorul geograf Conea despre formarea Deltei Dunării, profesorul biolog Popovici despre fauna Mării Negre, acesta din urmă ținând prelegeri și pe malul mării dar și în incinta Institutului Hidrobiologic Mamaia. Alte cursuri au fost susținute de Comandorul Stoianovici și Locotenentul Ghezzo.

La evenimentul de lansare a școlii a fost prezent si ministrul Gusti, acesta a vizitat și birourile și biblioteca Ligii Navale Române din cadrul Cercului Militar Constanța (fostul hotel Carol). Cu această ocazie domnul ministru a stabilit alături de Primărie și Prefectură ca pe viitor să fie amenajat un acvariu modern în clădirea restaurantului Cazinoului de pe promenadă.

You Might Also Like

0 Comments