În 1931, Julius Fleischmann Jr., magnat american al cauciucului vizita Constanța la bordul super yacht-ului "Camargo"

În data de 22 mai 1931 a sosit în Portul Constanța yachtul "Camargo", la bord se afla Julius Fleischmann Jr., din Cincinnati, magnat american al cauciucului.

La sosirea în port a avut loc o primire oficială organizată de către Yacht Clubul Regal Român, după care a avut loc o recepție la bordul navei unde u fost invitați atașații militari american și britanic din România. 

Fleischmann se afla într-o călătorie în jurul lumii alături de soție, cei doi copii și un prieten de familie. Avea să ajungă până în Janponia unde a fost implicat într-o acțiune de spionaj pentru guvernul american.

Revenind la yacht, acesta a costat 625.000 de dolari (în anul 1928). Tonaj 960, pescaj 16 feet, lungime 268 feet. Propulsia se face cu ajutorul a două motoare Diesel, de câte 800 hp ce generează o viteză maximă de 12 noduri. Este înzestrat cu compas gyroscopic Sperry, radiogoniometrie, frigorifer și 6 șalupe dintre care una amenajată pentru pescuit. Exhipajul este alcătuit din 38 de persoane.

Pe puntea principală se află dormitorul principal având in borduri băile și dressingurile. Living room-ul era dotat cu un pian și o bibliotecă, fiind continuat cu un dining room. Tot pe această punte se află un jukebox care difuza muzică pe tot yachtul prin itnermediul sistemului de boxe amplasat în toate cabinele. La pupa se află un duvan imens înconjurat de mobilier de grădină și vegetație luxuriantă.

Pe puntea superioară se află camerele copiilor, sala de gimnastică dotată cu echipamente aduse din Germania precum și o baie. 

Cabina de navigație are o colecție de 2.000 de hărți.
You Might Also Like

0 Comments