International Mercantile Marine Lines - American Black Sea ServiceIn 1905, in Germania era lansat la apa vaporul SS Rhaetia 2 care intra in serviciul  Hamburg-America Line. August 1914 gaseste nava in portul Philadelphia. Cum incepuse primul razboi mondial, USA confisca vaporul care intra intr-un proces de remodelare si transformare in nava militara. Numele este schimbat in USAT Black Hawk, dupa trecerea din administrarea US Army in cea a US Navy numele este iar schimbat in USS Black Arrow. In august 1919 redevine vapor civil sub numele de SS Black Arrow, intrand in serviciul America Line, in acelasi an porneste si in primul voiaj pe ruta New York-Constanta si retur. Un al doilea voiaj a avut loc un an mai tarziu, dupa care vaporul a fost vandut catre Ward Line si a fost relocat pe ruta USA-Spania.In 1921, Stephen D. Stephendis infiinteaza la New York American Black Sea Line. O linie care lega prin curse regulate New York de Constanta. Pe aceasta ruta erau folosite doua vapoare SS Acropolis si SS City of New York.

Pe 19 aprilie 1890 era lansata la apa nava SS Michigan, pe 15 noiembrie anul urmator porneste in maiden voyage catre Londra. In 1898 este vanduta marinei militare americane, iar dupa o serie de modificari pentru a fi utila destinatiei militare, in 1899 este redenumita  USAT Kilpatrick. In 1920 este vanduta catre New York American Black Sea Line si dupa o noua serie de modificari pentru a fi adaptata nevoilor civile si cu un nou nume SS Acropolis porneste in primul voiaj catre Constanta. Este vanduta in 1923 dar continua voiajele intre cele doua orase sub numele de SS Washington. In 1924 isi schimba din nou proprietarul si numele, devenind SS Great Canton, ramanand insa in continuare pe ruta catre Constanta. In acelasi an este retrasa din circulatie si vanduta la fier vechi.


In 1888 in serviciul  Inman Line intra vaporul SS City of New York. In 1893 este vandut guvernului american. Numele este schimbat in SS New York. Urmeaza razboiul hispano-american cand nava este trecuta in serviciul militar sub denumirea de Harvard, ocazie cu care unul dintre cosuri este taiat. Mai apoi in WW1 serveste sub denumirea de Plattsburg.

Ca un fapt inedit, in 1912 este la un pas de a se ciocni de Titanic.

In 1920 revine in serviciul civil, iar in 1921 intra in serviciul New York American Black Sea Line, pe ruta Constanta - New York. In toamna lui 1922 vaporul este vandut la fier vechi.Un voiaj mai putin cunoscut a fost realizat in anul 1919. Mai exact pe 26 iulie 1919, pleca in maiden voyage nava SS Lake Festina pe ruta Montreal (Canada) - Gibraltar - Constantinopole - Constanta si retur. Vaporul fusese construit in Toledo, Ohio. A operat pe aceasta ruta pana in 1929. In 1929 este vanduta Rusiei.

You Might Also Like

0 Comments