Povestea unei cladiri emblematice : de la Casa Alba la Hotel Ambasador

In anii '30 arhitectul Arghir Culina decide impreuna cu omul de afaceri C. Mihaiescu sa construiasca un bloc de locuinte cu 12 etaje pe terenul lui Mihaiescu din bulevardul Take Ionescu #10. Un teren amplasat strategic intre cladirea ARO si garajele Ciclop.


In 1935 incep lucrarile la blocul denumit Casa Alba. O superba cladire art deco cu o serie de elemente decorative interesante printre care se remarca un elegant ceas.

Un an mai tarziu lucrarile sunt oprite cand deja cladirea depasise ca inaltime Ciclopul. Culina si Mihaiescu decid sa modifice cladirea si sa-i schimbe destinatia in hotel de lux. Astfel Culina realizeaza un nou proiect, se pastreaza volumetria insa se aduc modificari primului etaj, de asemenea se renunta la elementele decorative iar cladirea mai primeste un etaj, crescand de la 12 la 13. Un alt elemente la care se renunta este scara de servici cu acces din bulevard.

Denumirea proiectului este la randul ei sccimbata din Casa Alba in Hotel Ambasador, inaugurarea avand loc in anul 1937. Parterul era impartit in doua zone principale separate de lobby-ul receptiei. In dreapta se aflau barul si restaurantul, iar in stanga showroom-ul auto Nash.

Mai jos aveti planurile initiale pentru varianta rezidentiala.
You Might Also Like

0 Comments