Campusul Institutului de Agronomie Bucuresti - un proiect nerealizat

 In data de 15 decembrie 1942 este lansat concursul pentru proiectarea campusului Institutului de Agronomie Bucuresti. Conform documentatiei tehnice arhitectii trebuiau sa aiba in vedere urmatoarele:


1 - Cladirea principala, adapostind decanatul cu serviciile anexe, administratia, biblioteca centralam aula si salile necesare pentru patru discipline: economie rurala si politica agrara, taxatiuni, expertize si contabilitate agricola, drept si legislatie agrara, cooperatie.
2 - pavilionul solului, cu disciplinele: agrologie, agrogeologie, fizica si meteorologie, introducere in practica agricola, chimia solului, microbiologia.
3 - pavilionul horti-viticol cu: viticultura, pomicultura, oenologie, legumicultura, floricultura, arhitectura peisagera.
4 - pavilionul productiei vegetale cu: fitotehnia, ameliorarea plantelor, fitopatologia, anatomia si fiziologia vegetala, entomologia, pasuni si fanete.
5 - pavilionul productiei animale cu: zootehnia, anatomia si fiziologia animala, medicina veterinara, pescuit si piscicultura, zootehnia animalelor mici, laptaria.
6 - pavilionul geniului rural: topografia si imbunatatiri funciare, masini agricole, hidraulica agricola, motoare agricole si motocultura, constructii rurale, matematici si mecanica.
7 - pavilionul industriilor agricole cu laboratoare didactice de cercetare si fabricare in miniatura necesare catedrei de industrii agricole si chimie.

Fiecare paviliont rebuia sa adaposteaca cate 6 catedre grupate cate 2 pe etaj, cu cate doua sali de prelegeri, o sala de lucrari practice, biblioteca, laborator de chimie.

In plus se mai prevedeau 50 de locuinte pentru personalul didactic, 20 pentru personalul administrativ si 50 pentru personalul de serviciu.
Concursul s-a incheiat in data de 1 iunie 1943, fiind depuse nu mai putin de 16 proiecte, castigator fiind desemnat arhitectul A. Zamfiropol.

Discutam practic de o extindere a cladirii construite in anii '30 dupa planurile arhitectilor Florentin Stanculescu, St. Peterneli si L. Plamadeala.


You Might Also Like

0 Comments