Desi demolau intr-o veselie cladirile interbelice pentru a face loc blocurilor socialiste pentru turismul sindical de masa, liderii comunisti ai vremii nu doreau sa se amestece cu lumea de rand, drept urmare atunci cand nu au ocupat abuziv vilele unor personalitati interbelice au dat ordin sa se ridice ansambluri de protocol in toata tara, unul dintre aceste ansambluri a fost ridicat pe faleza din Eforie Nord in primul rand de la mare.



Ansamblul de la eforie cuprindea 4 vile P+E, fiecare vila avand 4 apartamente (cate 2 pe nivel). un apartament dispunea de bucatarie, baie, living si terasa acoperita.

Apartamentele erau separate printr-un patio de piatra, partial deschis. La interior livingul era gandit ca o terasa cu vedere catre mare, pertele exterior fiind integral din sticla, in timp ce peretele interior care separa livingul de restul apartamentului era placat cu piatra de Techirghiol.





Alaturi de aceste vile se ridica si un duplex pentru inaltii demnitari de partid. Imobilul era desfasurat pe parter si etaj si cuprindea doar doua apartamente in oglinda.

Parterul cuprindea hol cu scara interioara, living, dining, bucatarie, W.C. si dormitor pentru servitor. La etaj se aflau un hol, 3 dormitoare si 2 bai. Atat parterul cat si etajul dispuneau de terase generoase, iar fatada dinspre mare era complet vitrata.



Pentru a intretine moralul tovarasilor in continuarea vilelor se ridica si un club cu restaurant si terase cu o capacitate de 100 de persoane.
Intreg ansamblul a fost realizat in perioada 1957-1958 dupa planurile arhitectilor Cezar Lazarescu si N. Stopler, in stil mid-century modern.