Harlan Georgesco - arhitectul roman care si-a pus amprenta pe Palm Springs

Haralamb Georgescu (nascut la Pitesti in 1908) a fost un arhitect roman de exceptie care a lucrat alaturi de echipa biroului de arhitectura Horia Creanga la emblematice cladiri din perioada interbelica cum ar fi ARO Bucuresti, Yachtclubul Eforie, Halele Obor, Cinema Luxor, Uzina Feroviara Concordia Ploiesti, numeroase vile pe litoral, Hotel in Pucioasa, Palatul Telefoanelor din Sibiu etc.

Trebuie mentionat ca in 1939 devine arhitect consultant al primariei capitalei si in 1941 arhitect consultat al SART Co. Ltd. 

In 1947 odata cu instaurarea regimului comunist ,paraseste Romania si se muta in USA, schimbandu-si numele in Harlan Georgesco. Dupa 3 ani si jumatate de locuit in Nebraska, unde preda arhitectura la universitate, se muta definitiv in Los Angeles, unde in 1957, alaturi de James Larson infiinteaza un birou de arhitectura si realizeaza numeroase proiecte in L.A. si suburbii. Doi ani mai tarziu isi deschide propriul birou de arhitectura si se concentreaza in special pe Palm Springs, oras asupra caruia isi pune amprenta, astazi multe dintre cladirile proiectate de el fiind listate ca historical landmarks.


Photo courtesy of Palm Springs Historical Society

Jerry Lewis and Chi Chi owner Irwin Schuman inside the club


Unul dintre cele mai interesante proiecte a fost modernizarea in anii '60 a celebrului Chi Chi Club, locatie care de-a lungul timpului a gazduit vedete precum  Jerry Lewis, Sophie Tucker, Louis Armstrong, Edgar Bergen, Nat King Cole, Dorothy Dandridge si Bill Alexander.

Se stinge din viata in 1977, la 69 de ani, intr-un accident in Venice Beach, California.You Might Also Like

0 Comments