In 1961 se inaugurau primele magazine sezoniere amplasate pe plaja din Mamaia

Sfarsitul anilor '50 si anii '60 au adus cu sine distrugerea statiunii interbelice Mamaia. Vile, blocuri, hoteluri si Cazinoul Salvamar au cazut sub buldozerele comuniste.


***
In 1961, pe plaja din Statiunea Mamaia se inaugurau primele magazine si terase cu caracter sezonier, majoritatea dintre acestea ingloband foste cazemate ramase pe plaja in urma celui de al doilea razboi mondial, spre exemplu actualele Cucaracha, La Cena, Cleopatra etc.

Pentru astazi va prezentam ansamblul de magazine ridicat pe plaja in zona restaurant Doina, dupa proiectul arhitectei Anca Borgovan Ionescu.

Ansamblul cuprindea 4 corpuri de cladire cu un nivel si o terasa-solar peste acestea. Ansamblul avea ca facilitati: magazin, bufet, salvamar, depozit umbele de plaja si grup sanitar.


Corpurile de cladire, beneficiau de pereti din sticla, legatura fiind asigurata din ziduri de caramida colorata in nuante de galben, oranj, verde si albastru. In fata complexului s-a amenajat o zona pietonala pavata cu dale din beton si cu spatii pentru plante. De asemenea o parte din pereti erau decorati cu basoreliefuri cu tematica estivala.

You Might Also Like

0 Comments