In 1962 devenea functional Hotelul Parc din Statiunea Mamaia

Sfarsitul anilor '50 si anii '60 au adus cu sine distrugerea statiunii interbelice Mamaia. Vile, blocuri, hoteluri si Cazinoul Salvamar au cazut sub buldozerele comuniste.

***

In anul 1962, in zona sud-estica a statiunii Mamaia se inaugurau Hotelul A4 (cu 13 etaje) si Restaurantul R8, cunoscute publicului larg sub denumirea de Complexul Hotelier Parc.


Aici se puteau caza 425 de persoane, hotelul fiind proiectat sa functioneze tot anul. Pe timp de vara putea fi pusa in functiune o a doua sala de mese cu o capacitate de 900 de persoane, in doua serii. Functional, hotelul este desfasurat pe subsol, parter, 13 etaje si terasa.

Fiecare etaj cuprindea cate 14 garsoniere, un apartament, o camera pentru personal, oficiu, depozite. Garsoniera era cuprinsa dintr-un hol cu dressing, camera cu doua paturi, grup sanitar, loggie. Toate camerele erau orientate  catre mare sau cele doua lacuri. Etajele 13-14 (terasa circulabila) cuprindeau un club, solar, terasa acoperita si terasa descoperita. La aprter, hotelul era legat de restaurant prin holuri, saloane si o curte interioara. Ansamblul era proiectat cu intrare dinspre mare, intrare dinspre bulevard si o parcare.

Proiectul de arhitectura este semnat de Violeta Constantinescu si Gabriela Gheorghiu.

You Might Also Like

0 Comments