Istoria hotelului Perla Mamaia

Sfarsitul anilor '50 si anii '60 au adus cu sine distrugerea statiunii interbelice Mamaia. Vile, blocuri, hoteluri si Cazinoul Salvamar au cazut sub buldozerele comuniste.

***

In 1962, la intrare in statiunea Mamaia, dinspre bulevardul Aurel Vlaicu se inaugura complexul blocul A3 si restaurantul R6, cunoscute publicului larg ca ansamblul hotelier Perla. Arhitectul responsabil de proiect fiind Mina Laurian. Acesta proiecteaza una dintre putinele cladiri in stil Mid-Century Modern de dimensiuni mari din Romania.


Complexul cuprindea spatii de cazare, receptie, restaurant, birouri ONT, birouri de voiaj, salon de frizerie, salon de coaufra, atelier de reparatii, salon bar, etc.
Hotelul este desfasurat pe subsol, parter, mezanin, 12 etaje si terasa circulabila cu bar. Camerele au cate 2 paturi si grup sanitar. La fiecare nivel sunt 3 apartamente compuse din hol, 2 camere si grup sanitar, precum si o camera de personal si un birou.

Capacitatea hotelului este de 580 de paturi pentru turisti si 86 pentru personal. Restaurantul cu circuit deschis poate deservi 1.300 de persoane intr-o serie si jumatate.

Intre hotel si restaurant se afla o curte interioara cu piscina.


You Might Also Like

0 Comments