August 1929 - Miss Univers vizitează magazinul Solavici din București

În anul 1929, la Galveston, Texas, prințesa austriacă Lisl Goldarbeiter este aleasă Miss Univers. La invitația unei asociații private și a ziarului Realitatea Ilustrată aceasta vine în România într-o vizită prelungită. 

Una dintre vizitele din capitală a avut loc la department store-ul Solavici din strada Lipscani #37. Sosirea vedetei a stârnit un uriaș val de interes in București, mii de oameni umplând strata pentru a o vedea.


Sus. Miss Univers salută publicul de la geamul secțiunii en-gros a magazinului. Jos. Urmărește o prezentare a creațiilor Casei de Modă Monica. Ca o paranteză, în acele vremuri doamnele care mergeau la cumpărături în marile department stores înainte de a cumpăra un produs aveau oportunitatea de a-l vedea pe un manechin viu, în mini prezentări de modă organizate special pentru clienta respectivă. Un trend care s-a pierdut la noi odata cu instalarea regimului comunist, dar care în occident a continuat până spre sfârșitul anilor '60.Bucureștenii o asaltează cu cereri pentru autografe.

Strada Lipscani plină la refuz.
În fața magazinului împreună cu regizorul Jean Mihail și operatorul Tudor Posmantir după filmarea scenelor din filmul "Viața unui oraș", a cărui premieră era programată pentru octombrie 1929.
La interior, într-o fotografie de promovare a produselor Casei de Modă Monica.

Miss Univers plecând de la Magazinul Solavici.

You Might Also Like

0 Comments