1933 in cadrul Sarbatorilor Techirghiol-Eforie, litoralul devine capitala tenisului. Baroni, bancheri si sportivi la malul marii

In vara lui 1933, toata Romania, si nu numai era cu ochii pe litoralul Marii Negre. In zilele de 8, 9 si 10 septembrie 1933 au avut loc Sarbatorile Techirghiol-Eforie. 


In cadrul evenimentului au avut loc concursuri de bridge, golf, plimbari cu vapoarele, meeting-uri aviatice (cu participarea Smarandei Braescu) si cel mai important un major turneu de tenis care s-a desfasurat pe terenurile de tenis ale vilei Blank-Aviana. Trebuie precizat ca intregul front dinspre mare din Eforie (Nord) a apartinut bancherului Blank, aici edificandu-se in anii '30 un elegant cartier de lux cu vile ce purtau amprenta marilor arhitecti romani.

sotii Blank

Mai mentionam ca Artistide Blank era unul dintre cei mai puternici bancheri din perioada interbelica, fiind asociat in proiectul bancii Marmorosch-Blank.

Turneul de tenis patronat de Vota Blank, sotia lui Aristide Blank l-a avut ca si cap de afis pe campionul italiei, baronul Morpurgo, care l-a infruntat si invins in finala pe campionul roman G. Pulieff.

in stanga G Pulieff | in dreapta baronul Morpurgo

In finala de la femin campioana en titre Popper care a fost infranta de tanara Claire Somogyi din Arad. 
Dupa finale, la Vila Aviana a avut loc o receptie unde au participat personalitati ale vietii sportive, politice si mondene, seara fiind incheiata cu un spectaculos foc de artificii.

Smaranda Braescu in mijlocul studentelor ONEF fotografie realizata in fata Grand Hotel


You Might Also Like

0 Comments