În perioada interbelică, compania americană Kelvinator era reprezentată în România de Creditul Extern

Compania Kelvinator a fost înființată în 18 septembrie 1914, în Detroit de către inventatorul Nathaniel B. Wales, cel care a înregistrat primele patente pentru mașina de spălat, combina frigorifică, aspiratorul și la începutul celui de al doilea război mondial, împreună cu fiul său, mina antipersonal cu senzor de proximitate.

În 1918 Kelvinator a lansat pe piață prima combină frigorifică din lume cu control automat. Produsele au cunoscut un succes atât de mare încât în 1923 au ajuns să reprezinte 80% din piața americană. În 1936 au prezentat americanilor primele locuințe cu sistem integrat de climatizare.

În 4 ianuarie 1937 fuzionează cu producătorul auto Nash, companie ce era și ea o prezență activă în România interbelică. Kelvinator a încetat oficial să existe în anul 2000.

În țara noastră, în perioada interbelică, reprezentatul oficial al Kelvinator era compania Creditul Extern care deținea un department store și birouri în Calea Victoriei #118, clădire care există și astăzi, ca o paranteză, clădirea lipită pe partea dreaptă, a gazduit un alt brand american foarte cunoscut, vârful de lance al industriei automotive de lux de peste ocean, Packard.You Might Also Like

0 Comments