În 1972, la 3 ani de la edificarea Planetariului, se inaugura Delfinariul. La scurt timp, în fața acestuia era amplasat grupul statuar  ”Delfinii” - operă a sculptorului Vasile Vasiliu-Falti, fratele marelui actor Grigore Vasiliu-Birlic.


Marele actor Grigore Vasiliu-Birlic nu mai are nevoie de nicio prezentare, insa putin romani isi mai amintesc/cunosc faptul ca acesta a avut un frate mai mare, Vasile Vasiliu-Falti.

Nascut in 1902 la Falticeni, Falti s-a dedicat si el artelor, in cazul sau discutam de sculptura. Desi a realizat si o serie de busturi si decoratiuni de teatru, s-a specializat in bronzuri cu tematica animaliera. 

Din punct de vedere profesional s-a perfectionat la Paris la Academie de la Grande Chaumiere, clasa profesorului Antoine Bourdelle, in perioada 1926-1928. De altfel debutul sau a avut loc la Salonul de Toamna de la Paris in anul 1926.

Incepand cu 1932 participa consecvent la Salonul Oficial de Pictura si Sculptura Bucuresti, eveniment ce a debutat odata cu inaugurarea salii Dalles. 

Falti a realizat de-a lungul vietii o serie de opere de for public, cu precadere in capitala, dar si in municipiul Constanta.