Ghețăria de pe malul lacului Tăbăcărie | colecția arhitect Radu Cornescu

 La inceputul anilor '20 statiunea Mamaia incepea sa ia avant, orasul se extindea agresiv atat spre nord cat si spre sud si sud-vest, atat prin noi lotizari cat si prin incorporarea unor localitati suburbane, spre exemplu comuna I. C. Bratianu.

Pentru o dezvoltare sustenabila a acestor zone s-au realizat numeroase proiecte si planuri de infrastructura, cel mai ambitios fiind fara indoiala cel al Soselei de Coasta (bulevardul General Averescu conform planului din 1921 / Maresal Averescu conform planului din 1934).

In zona de nord a orasului se afla lacul Tabacarie, pe atunci inconjurat de prorpietati private, o unitate militara, o uzina electrica si serele orasului. Conform planului din iunie 1921, intocmit de inginerul Ioan Dobrescu, lacul urma a fi sistematizat, malurile consolidate si de-a lungul acestora urma sa se amenajeze bulevardul Neatarnarii.

In anul 1934, conform planului de pavare a strazilor, avem deja realizate strazile principale din lotizarea de pe malul sudic al lacului, dar si un prim tronson din bulevardul Neatarnarii. Dupa 1935 apar pe terenurile adiacente acestor strazi primele locuinte individuale si mai multe anexe (depozite, mici sere si solarii, soproane, mici ateliere etc.) ce deserveau gradinile din zona.

In perioada comunista terenurile sunt confiscate si structurile existente demolate, iar bulevardul Neatarnarii nu a mai fost finalizat niciodata. Printre ultimele cladiri demolate se numara si ghetaria ce deservea pescaria din zona.