Radio Corporation of America - RCA a fost înființată în 1919 ca o divizie a gigantului General Electric, însă în urma unei decizii guvernamentale anti-trust a devenit companie independentă în 1932.

RCA a fost sinonimă cu industria radiourilor și mai târziu aveau să înființeze prima rețea națională de televiziune - NBC și au fost primii care au introdus, mai întâi televizoarele alb-negru și mai apoi cele  color în viața de zi cu zi a cetățenilor americani.

În România compania a intrat la începutul anilor '20, unde a rămas doar pe partea de comercializare a radiourilor, phonographs, accesoriilor auto și a primelor viniluri, piata de telecomunicații fiind dominată de gigantul american IT&T care deținea partea majoritară a SART.

În Constanța reselerul oficial RCA era nimeni altul decât grecul Dumitru St. Dimitriu, cel care era și reprezentant local al Ford Motor Company. Showroom-ul RCA era amplasat la parterul hotelului familiei Dimitiriu - Grand Hotel, de la intersecția Carol (Tomis de astăzi) cu Ferdinand.