Frigidaire - brandul american care în România a devenit sinonim cu termenul de combină frigorificăCând discutăm de electronice și electrocasnice piața interbelică românească era dominată de nume precum Frigidaire, Westinghouse, Kelvinator, Cosley, General Electric, Zenith, etc.

De departe compania care a rămas întipărită în mentalul colectiv a fost Frigidaire. O prezență atât de marcantă în viața de zi cu zi a românilor prin produsele sale electrocasnice, în special mașini de gătit și combine frigorifice, încât colocvial și astăzi ne refrim la cele din urmă cu titulatura de „fridigere”. De altfel compania era foarte prezentă și în viața socială finanțînd tot felul de evenimente și spectacole publice în capitală și în marile orașe, iar în București dețineau o linie de asamblare a combinelor frigorifice.

Gigantul american General Motors a achiziționat în 1919 compania Frigidaire intrând astfel pe piața electrocasnicelor, o mutare făcută și de alte companii din domeniul auto, spre exemplu Nash care a preluat Kelvinator, Chrysler-Airtemp, International Harvester-Femineered, etc. Astfel brandul Frigidaire care în acele vremuri simboliza luxul și vârful de lance al tehnologiei își face intrarea la celebrele show-uri General Motors - Motorama.